Skladovanie masla môže byť výzvou, pokiaľ ide o jeho udržanie čerstvého a vyhýbania sa žltnutiu. Na zabezpečenie optimálnych skladovacích podmienok je potrebné vziať do úvahy niekoľko faktorov, …
Kúpili ste si chlieb s dierami? Nie sú síce škodlivé, ale poukazujú na niektoré nedokonalosti pri príprave pečiva. Zistite, čo ich môže spôsobiť a ako …
Stačí chvíľka nepozornosti, aby pokrm v hrnci pripálil. Kým však špinavú nádobu na varenie vyhodíte, vyskúšajte domáce metódy, ako ju vyčistiť. Pomôcť budú prostriedky, ktoré …
Sviečka zo zemiakov. Znie vám to ako nezmysel? Napriek tomu je možné vyrobiť sviečku zo zeleniny, ktorá primárne slúži na úplne iný účel. Ak máte …
Nikdy by sme nečakali, že malý kúsok alobalu môže tak výrazne zmeniť funkčnosť bežného predmetu, akým je diaľkový ovládač televízora. Slovenskí technickí nadšenci objavili trik, …
Káva je považovaná za mimoriadne zdravý produkt – stačí ju konzumovať v primeranom množstve. Ale čo káva bez kofeínu? Ako sa ukazuje, tento špecifický druh …
Blíži sa obdobie, keď budú všetci kresťania jesť vajcia vo veľmi veľkom množstve. Je teda ideálny čas pripomenúť vám, ako najlepšie olúpať vajcia zo škrupín. …
Krásne počasie nabáda k práci v záhrade. Čo však v prípade, že na pozemku nemáme najlepšiu pôdu? Aj keď máme málo času, môžeme pôdu zlepšiť …
Hraboše navštevujú naše záhrady naozaj často. Zanechávajú po sebe kopčeky podobné krtkom, preto si často tieto dva škodcov navzájom pletieme. Ako zabrániť hrabošom vo vašej …
Čučoriedky sú vynikajúcim ovocím v záhrade. Začínajúci záhradkári však nie vždy vedia, ako sa o kríky starať, a výsledkom je slabé ovocie. Oplatí sa prečítať …
Rozdelenie rolky papierových utierok na polovicu nie je len otázkou úspory peňazí, ale má aj hlbšie praktické využitie, o ktorom mnohí z nás možno ani …
Zatiaľ čo ranný zápach z úst je výsledkom prirodzených fyziologických procesov a rýchlo prechádza, jeho pretrvávanie počas dňa môže byť vážnym problémom. Spôsoby, ako sa …
Striekajúci olej vám sťažuje vyprážanie? Ihneď po nasypaní nasypte do panvice trochu soli a nepríjemný problém zostane len spomienkou. Toto je len jeden z patentov, …
Guláš je obľúbené jedlo, ktoré prichádza v rôznych verziách. Základom gulášu sú bez ohľadu na vybrané doplnky šťavnaté mäsové kúsky v lahodnej hustej omáčke. Ideálnu …
Bravčová masť je veľmi obľúbený tuk, ktorý sa používa okrem iného v cukrárstve a na vyprážanie rôznych druhov mäsa. Nátierku na chlieb môžeme pripraviť aj …
Tekvica sa nazýva jesenná zelenina alebo sezónna zelenina. Je však tento termín správny? Hoci tekvicu tradične zaraďujeme medzi zeleninu, botanicky ide o ovocie. Podobnú divergenciu …
Pravdepodobne ste museli zdĺhavo pripravovať zemiaky na varenie viac ako raz alebo dvakrát. Šúpanie zemiakov, najmä vo veľkých množstvách, môže byť únavný a dlhý proces. …
Odborne sa tomu hovorí acidobázická rovnováha a znamená to, že medzi kyslosťou a zásaditosťou organizmu panuje rovnováha. Správne pH ľudského tela je mierne zásadité. Kyslé …
Jar je tu, takže je čas pripraviť si ľahšiu obuv. Tenisky, tenisky a tenisky môžete ľahko vyprať v práčke. Nemusíte sa obávať, že sa s …
Teplé marcové slnko znamená, že zvieratá a hmyz sa pomaly prebúdzajú k životu. Niektoré z nich pre nás môžu predstavovať vážnu hrozbu. Ak uvidíte takéto …