• 23 mája, 2023
  • Zatiaľ bez komentára
  • 3minúty čítania

Do masla sa pridajú červy, aby sa ušetrilo. Výrobcovia sľubujú, že rozdiel nepoznáte

Do masla sa pridajú červy, aby sa ušetrilo. Výrobcovia sľubujú, že rozdiel nepoznáte

Podľa mnohých odborníkov je súčasná spotreba živočíšnych produktov úplne neudržateľná. Na planéte je čoraz viac ľudí a nie je možné ich všetkých takto nakŕmiť bez toho, aby sme úplne neznehodnotili životné prostredie, ktoré je v súčasnosti veľmi ohrozené. V niektorých krajinách už napríklad začali vyraďovať kravy, pretože produkujú príliš veľa emisií.

Pripravte sa na zmenu

Umožňuje to aj skutočnosť, že sa objavujú najrôznejšie alternatívy stravovania. Existujú názory, že súčasný príklon k živočíšnej strave bol dočasným trendom, ktorý sa zvráti. Čoraz častejšie sa hovorí o prechode na rastlinnú stravu. Dokonca aj rýchle občerstvenie, ako napríklad Burger King, už ponúka takéto výrobky.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Dva vajcia natvrdo každý deň a uvidíte, aké zázraky sa budú s vami diať

Veľkým trendom je dnes aj konzumácia hmyzu. To, že ste proti tomu, je len stará myšlienka, ktorá sa časom určite rozptýli. Vedci už totiž testujú špeciálne maslo, v ktorom značnú časť tvorí tuk vyrobený rozomletím lariev hmyzu.

Výroba takéhoto tuku je viac ako jednoduchá. Hmyz sa rozdrví veľkým mixérom a pomocou odstredivky sa oddelí tuk, ktorý by sa dal prirovnať k maslu. Nejde o teoretické testy. Tento tuk sa nielen vyrobil, ale dokonca sa z neho upiekol koláč, ktorý sa podával ľuďom. Tí mali povedať, ako im chutí a či vedia rozoznať rozdiel.

Nechutí zle

A dospelo sa k niekoľkým zaujímavým záverom. Ak sa použijú tri štvrtiny masla a jedna štvrtina hmyzieho tuku, spotrebiteľ vôbec nič nerozozná. Až keď sa tento tuk a maslo znížili na polovicu, zákazníci začali hlásiť, že žemľa predsa len chutí zvláštne.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Väčšina Američanov si myslí, že existujú len dve pohlavia, ukázal prieskum

Asi nie je prekvapujúce, že výroba takéhoto tuku má veľké výhody. Nepotrebujete žiadne veľké pastviny ani stajne, spotreba vody je minimálna a nevznikajú žiadne emisie. Okrem toho sa v Európe dajú ľahko chovať červy a kto vie, možno starý kontinent v budúcnosti nájde v tejto komodite niečo, v čom bude vynikať, keď teraz zlikvidoval svoj automobilový priemysel a tvrdo ide po tradičných poľnohospodároch.

Podobné články

Mäsové obmedzenia v Nemecku: Jedna klobása mesačne pre každého

Mäsové obmedzenia v Nemecku: Jedna klobása…

Nemecká spoločnosť pre výživu (DGE) plánuje nové usmernenia pre svoje potravinové odporúčania. A chce navrhnúť, aby sa Nemci radikálne zdržali mäsa.…
Dva vajcia natvrdo každý deň a uvidíte, aké zázraky sa budú s vami diať

Dva vajcia natvrdo každý deň a…

Nie je žiadnym tajomstvom, že vajcia v sebe skrývajú množstvo cenných výživových látok, sú skvelým zdrojom bielkovín, vitamínov A, D, K…
Vyrobte si doma roztok proti komárom, mravcom a kliešťom: Už ich doma neuvidíte

Vyrobte si doma roztok proti komárom,…

Letné počasie prináša nielen teplo, slnko a kúpanie, ale aj otravný hmyz. Obťažuje nás na prechádzkach v prírode, v záhrade pri…
Slovák predáva hmyz na jedenie a chváli deti: Deti sú najlepší zákazníci, lebo nemajú predsudky

Slovák predáva hmyz na jedenie a…

Na Slovensku sa zisťuje, že zákony týkajúce sa chovu a spracovania jedlého hmyzu pre potravinársky priemysel nie sú dostatočne pripravené. Táto…
Tri fázy, ako väčšine populácie nanútiť konzumáciu hmyzu

Tri fázy, ako väčšine populácie nanútiť…

Pod zámienkou potreby bojovať proti CO2 budeme nútení jesť hmyz a laboratórne mäso, mlieko a vajcia. Isté je, že to určite…
Česi už robia burger z červíkov a hmyzu: Takto reagujú ľudia na jeho chuť

Česi už robia burger z červíkov…

Česi sú známi svojou láskou k pivu a knedliam, ale teraz môžu pridať ďalšiu špecialitu – hmyzí burger. V prepočte na…

Pridaj komentár