V čase, keď udržateľnosť a recyklácia získavajú na význame, je dôležité prehodnotiť, čo považujeme za odpad. Staré, nefunkčné žiarovky nie sú výnimkou. Aj keď už …
Dobre pripravená pôda po zime prinesie našim rastlinám mnoho výhod pre novú sezónu. Pôda je základom základov v záhrade a v tomto ročnom období sa …
Zemiaky sa v našej kuchyni často objavujú. Sú chutným doplnkom večere a prísadou rôznych jedál. Vo vašej kuchyni stojí za to použiť určitý užitočný recept …
O prospešných vlastnostiach vajec netreba nikoho presviedčať. Zdroj viacerých vitamínov a stopových prvkov, ľahko stráviteľných bielkovín a mastných kyselín. Ako ich však jesť, aby boli …
Začiatok jari je v záhrade rušným obdobím. Krásne počasie ešte viac podporuje prerezávanie, upratovanie a výsadbu. Ak chcete mať tento rok bohatú úrodu, už teraz …
V predvečer veľkonočných sviatkov sa trhovisko v poľskom Nowom Targu stáva lákadlom pre mnohých Slovákov. Tento trend nie je obmedzený len na obyvateľov prihraničných oblastí. …
Odborníci na výživu už roky poukazujú na to, že existuje len málo potravín, ktoré sú tak bohaté na živiny ako vajcia. Svetová zdravotnícka organizácia odporúča …
Hodili ste oblečenie do práčky, vzali zmäkčovač a zistili, že fľaša je prázdna? Nič sa nedehje! Nemusíte bežať do obchodu pre nový prací prostriedok. Výrobok …
Keď rozbijete surové vajce, okrem zjavného žĺtka a bielka niekedy uvidíte aj zvláštne vlákna alebo hrudky. To nevyzerá chutne a u mnohých ľudí to vyvoláva …
V srdci Banskobystrického kraja, na cestnom sedle Vagnár v okrese Brezno, došlo k fascinujúcemu stretnutiu s najväčšou šelmou našich lesov. Píše o tom portál Dnes24.sk …
Keď sa povie vývar, mnohí z nás si predstavia základné ingrediencie, ako sú kosti, zelenina a korenie. Existuje však jedna kľúčová zložka, ktorú šéfkuchári považujú …
Kam s použitým kuchynským olejom? Táto otázka trápi mnohých Slovákov. Všetci máme radi vyprážané steaky, ale nebaví nás riešiť, kam vyliať vychladnutú tekutinu. Poďme sa …
Vonku sa otepľuje a mrazy už na mnohých miestach prestali trápiť. Je to ideálny čas na sadenie jahôd do zeme alebo prípravu sadeníc na balkón. …
Hneď ako začnú kvitnúť, je ťažké prejsť okolo nich ľahostajne. Hortenzie sú určite jednou z najobľúbenejších rastlín do záhrady. To všetko vďaka ich bujným kvetom. …
Paradajky pochádzajú zo západnej časti Južnej Ameriky. Dnes sú jednou z najobľúbenejších druhov zeleniny na Slovensku. Preto nie je prekvapením, že ich mnoho ľudí chce …
Skladovanie masla môže byť výzvou, pokiaľ ide o jeho udržanie čerstvého a vyhýbania sa žltnutiu. Na zabezpečenie optimálnych skladovacích podmienok je potrebné vziať do úvahy niekoľko faktorov, …
Kúpili ste si chlieb s dierami? Nie sú síce škodlivé, ale poukazujú na niektoré nedokonalosti pri príprave pečiva. Zistite, čo ich môže spôsobiť a ako …
Stačí chvíľka nepozornosti, aby pokrm v hrnci pripálil. Kým však špinavú nádobu na varenie vyhodíte, vyskúšajte domáce metódy, ako ju vyčistiť. Pomôcť budú prostriedky, ktoré …
Sviečka zo zemiakov. Znie vám to ako nezmysel? Napriek tomu je možné vyrobiť sviečku zo zeleniny, ktorá primárne slúži na úplne iný účel. Ak máte …
Nikdy by sme nečakali, že malý kúsok alobalu môže tak výrazne zmeniť funkčnosť bežného predmetu, akým je diaľkový ovládač televízora. Slovenskí technickí nadšenci objavili trik, …